Over ons

Over ons

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. We staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van ons horen in de Stadsschouwburg. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk!

De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen. Verder werken wij nauw samen met het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni, Vrijdag in de buurt, instellingen in het sociale domein en onderwijsinstellingen.

“Wat gebeurt er als je theatermakers maandenlang een wijk in stuurt en de bewoners vervolgens de sleutels geeft van de schouwburg? Dan verschijnen de verhalen van achter de voordeuren, over uiterlijke onzekerheden en een overleden kind. Dan leren toeschouwers de wijk kennen met zijn herkenbare burenruzies en gekakel. En zetten de bewoners, die denken dat theater niks voor hen is, voor het eerst een stap in de schouwburg.”

NRC Handelsblad in een reportage over De Wijk De Wereld (1 sept 2020)

Team

Werken mee aan DWDW

Makers De Wijert

Eerdere makers