Helmie Stil

Helmie Stil

Helmie Stil is filmmaker gespecialiseerd in poëziefilms, artistiek directeur en oprichter van het jaarlijkse Nederlandse Poëziefilm Festival en directeur van poetrycinema. Haar poëziefilm Mont Noir voor de VPRO werd tijdens het programma Brommer op Zee uitgezonden.

Helmie’s onderwater poëziefilm The Posh Mums are boxing in the square heeft de publieksprijs gewonnen tijdens het Weimar Poetry film festival 2021. Haar film The Opened Field heeft de Cadence Video Poetry Award, The Reelpoetry Houston Award gewonnen en was geselecteerd voor de prestigieuze OutSpoken Prize for Poetry 2019. Zij werkt samen met organisaties als The Poetry Society in Londen en Motionpoems in Amerika.

“Ik maak documentaires en poëziefilms. Het zegt dus veel over de veelzijdigheid van DWDW dat ze mij hebben gevraagd en ook met deze vorm willen werken op het podium. Ik zie veel mogelijkheden om theater en film te combineren.”

Gerelateerde projecten:

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Maandag 5 t/m zaterdag 10 juli waren we elke dag op verschillende plekken in Vinkhuizen te vinden, met muziek, theater, poëzie, dans, kunst, film, eten en nog veel meer.

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen