Voorstelling door de wijk

Hoe denk jij dat mensen jou zien? Hoe ziet jouw binnenwereld eruit? Filmmaker Helmie Stil maakte samen met vier Vinkhuizers een korte film over hun binnen– en buitenwereld. De film heeft een bijzondere plek in de voorstelling, waardoor jij Rayan, Roosje, Danny en Faisel van dichtbij meemaakt!

Klik hier voor meer info!

Helmie Stil

Helmie Stil is filmmaker, gespecialiseerd in poëziefilms, en directeur van poetrycinema, dat zich richt op poëziefilms. Haar film The Desktop Metaphor won de Weimar Poetry Film Award en haar film The Opened Field werd onderscheiden met de Cadence Video Poetry Award en de Reelpoetry Houston Award, en was geselecteerd voor de prestigieuze OutSpoken Prize for Poetry 2019. Zij werkt samen met organisaties als The Poetry Society in Londen en Motionpoems in Amerika. 

“Ik maak documentaires en poëziefilms. Het zegt dus veel over de veelzijdigheid van DWDW dat ze mij hebben gevraagd en ook met deze vorm willen werken op het podium. Ik zie veel mogelijkheden om theater en film te combineren.”

Klik hier voor een interview met de makers

Gerelateerde projecten:

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Maandag 5 t/m zaterdag 10 juli waren we elke dag op verschillende plekken in Vinkhuizen te vinden, met muziek, theater, poëzie, dans, kunst, film, eten en nog veel meer.

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen