Alex en Tara

Wij zijn Alex Zomikidane en Tara Salahshor. We komen beide uit Groningen maar oorspronkelijk uit Eritrea en Iran. In 2000 zijn wij naar Nederland gevlucht en hebben sindsdien een leven opgebouwd hier. Alex is in het dagelijkse leven een geschiedenis docent en Tara is verpleegkundige in het speciaal onderwijs.

Dansen is voor ons een manier om onszelf te uiten op een persoonlijke en unieke manier. We willen met onze dans anderen inspireren om niet bang te zijn om jezelf te laten zien, in welke vorm dan ook. Voor De Wijk De Wereld editie Wolfsbos gaan we aan de slag met jongeren van de Internationale Schakelklas (ISK) van het RSG Wolfsbos om een dansscène in de voorstelling te maken. Het resultaat laten we 11, 12 en 13 mei zien in De Tamboer. We hebben gekozen voor jongeren omdat wij hun verhaal willen laten horen, wie ze zijn, wat zij meedragen, maar ook wat hun zo uniek maakt. We hopen op deze manier een kleine toevoeging te zijn voor deze jongeren op het gebied van creativiteit en zelf expressie.

Gerelateerde projecten:

DWDW Wolfsbos

Kom op bezoek en maak kennis met Mohammed, Jainy, Sasha, Rahf, Jacob en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven met dans, theater, film en meer. De makers van deze editie zijn Sarah van der Meere, Eva van Barneveld, Alex Zomikidane & Tara Salahshor en Roel Tichelaar, onder artistieke leiding van Leonne de Jong.

Verder lezen
DWDW Wolfsbos
Wolfsbos