Gaja Caruso

Gaja Caruso

Gaja Caruso is professioneel danseres en maakster. Opgegroeid in een klein stadje in de Sloveense bergen, haalt ze veel van haar inspiratie uit de natuur, gemeenschapszin, verhalen en rituelen. Haar werk wordt gekenmerkt door het gebruik van spel, improvisatie en het creëren van een meeslepende multidisciplinaire performatieve ervaring voor zowel de performer als het publiek.

Na haar afstuderen aan de Budapest Contemporary Dance Academy sloot Gaja zich aan bij de Poetic Disasters Club van Club Guy en Roni als onderdeel van de creatie van ‘Before/After’. In 2021 begon ze te werken om een onafhankelijke maker en performer te worden. Haar eerste voorstelling, een rituele dans met haar kleindochter, ‘The Lamb, The Fly, The Tiger’, ging in september 2022 in première in het Grand Theatre.

“Ik vind het interessant om performers als mensen te zien op het podium. Ik ben geïnteresseerd om mensen te zien die genieten van de activiteit die ze op het podium doen. Ik wil eerlijke relatievorming zien die vloeiend is en openstaat voor variaties. Ik wil geen stabiliteit, ik wil evenwicht. Evenwicht is vloeibaar en vormt zich steeds in constante contrasten van verandering. Ik geloof dat geest belangrijker is dan stijl.”

Gerelateerde projecten:

DWDW Lewenborg

Na eerdere succesvolle edities in Selwerd/Paddepoel, de Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum, Vinkhuizen en de Oosterparkwijk zijn we nu in Lewenborg! De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest. Wil je de makers ontmoeten? Kom dan naar de wandeling door de wijk op 22 maart.

Verder lezen
DWDW Lewenborg
Lewenborg