Gaja Caruso

Gaja Caruso

Gaja Caruso is professioneel danseres en maakster. Opgegroeid in een klein stadje in de Sloveense bergen, haalt ze veel van haar inspiratie uit de natuur, gemeenschapszin, verhalen en rituelen. Haar werk wordt gekenmerkt door het gebruik van spel, improvisatie en het creëren van een meeslepende multidisciplinaire performatieve ervaring voor zowel de performer als het publiek.

Na haar afstuderen aan de Budapest Contemporary Dance Academy sloot Gaja zich aan bij de Poetic Disasters Club van Club Guy en Roni als onderdeel van de creatie van ‘Before/After’. In 2021 begon ze te werken om een onafhankelijke maker en performer te worden. Haar eerste voorstelling, een rituele dans met haar kleindochter, ‘The Lamb, The Fly, The Tiger’, ging in september 2022 in première in het Grand Theatre.

“Ik ben geïnteresseerd in radicale zachtheid, fouten en ongelukjes, speelsheid en toewijding aan het proces om waarheden op het podium bloot te leggen. Voor deze editie van DWDW werk ik met een groep mannen over het onderwerp Superman complex; een ongezond gevoel van verantwoordelijkheid, of de overtuiging dat de rest de capaciteiten mist die jij hebt. Ik ben geïnteresseerd in generatietrauma’s die worden doorgegeven van vader op kind en hoe specifieke individuen in de groep deze trauma’s doorgeven, of ertegen vechten.”

Gerelateerde projecten:

DWDW De Wijert

Na eerdere succesvolle edities vindt komend jaar alweer de zevende editie van De Wijk De Wereld plaats, dit keer in De Wijert! De komende maanden nemen we onze intrek in de wijk en samen met bewoners en makers werken we toe naar een voorstelling die eind juni te zien is in de Stadsschouwburg.

Verder lezen
DWDW De Wijert
de Wijert

DWDW Lewenborg

Kom op bezoek en maak kennis met Maryam, Henk, Eva, Lynn, Arjen en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven in een voorstelling vol dans, muziek, theater, film en meer. De makers van deze editie zijn Eva van Barneveld, Gaja Caruso, Claudine Pantophlet, T A M A R (Tamar Tanasale) en Ada Daniele & Shara Maaskant (van X_YUSUF_BOSS).

Verder lezen
DWDW Lewenborg
Lewenborg