Voorstelling door de wijk

Het was saai in Vinkhuizen, het afgelopen jaar. Het leven van de jonge Marije, Didar, Alora, Dagmar, Saffi, Anouk, Donner, Misha, Noor en Sonsereaj moest door corona on-hold, terwijl ze zoveel grote dromen hebben. Samen met choreografen Alex en Tara kwamen ze freestylend weer in beweging. Tijdens de voorstelling komen ze tot leven, krijgen ze weer kleur en nemen ze je mee hun droomwereld in!

Klik hier voor meer info!

Alex Kidane

Alex is begonnen met dansen op zijn 18e. Na een aantal jaren intensief te hebben gedanst begon hij met lesgeven, eerst bij Urban Session Studio en later bij de The Underground Dance Center, waar hij nog steeds lesgeeft. Naast lesgeven heeft hij meegedaan met de  theaterproductie Saddex van Mohamed Yussef Boss. Naast dansen geeft Alex geschiedenisles op een middelbare school. Hij helpt jongeren graag bezig te zijn, ze te helpen met dansen of de wereld om zich heen beter te leren begrijpen.

“We houden allebei van verhalen vertellen met dans, vooral de verhalen van andere mensen. Het hele idee achter DWDW, dat het samen met de mensen is en het niet om ons als maker gaat, spreekt ons heel erg aan. Het verhaal is dus het uitgangspunt.”

Gerelateerde projecten:

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseert dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Het hoogtepunt van de week is de voorstelling door de wijk op do 8, vr 9 en za 10 juli. Ga mee op wandeltocht door Vinkhuizen en maak op bijzondere plekken de verhalen mee van de buurt!

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen