Wat blijft er achter?

Wat blijft er achter?

Het is voor ons van groot belang om ervoor te zorgen dat wat we hebben opgebouwd in een wijk, deels blijft bestaan. Wat zou het zonde als alles stopt, op het moment dat wij doorgaan naar een nieuwe wijk. Daarom doen we ons best om, o.a. samen met Vrijdag in de buurt en de cultuurcoaches, een deel van de projecten te borgen in de wijk.

Zie hieronder een overzicht van de activiteiten die zijn achtergebleven in de wijken:

Oosterparkwijk

Voorstelling in de wijk
Samen met wijkbewoners uit de Oosterparkwijk bouwen we aan een toffe voorstelling met theater, zang en dans. Deze vindt plaats op 28 en 29 april in de Paradijsvogeltuin. Achter de schermen zijn we volop in actie met onder andere:

Het Wijkkoor ‘Eusterpaark’ is onder leiding van Hannelore Duynstee. Het koor repeteert elke donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (Ons Belang, Zaagmuldersweg 82c). De theatergroep onder leiding van Rozan Vergeer in samenwerking met wijkschrijver Anke Odinga. De repetities zijn elke donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur (bij Van Houten, Oliemuldersweg 47). De kostuumgroep is onder leiding van kostuumontwerper Alette Vleems. Het decor wordt gemaakt in de Paradijsvogeltuin onder leiding van Thijs Koster samen met decorbouwers uit de wijk. Er wordt gewerkt aan een film onder leiding van filmmaker Albert Hidding. De kinderdansgroep bij het JOP onder leiding van Tim Braams en Tjarda Wolters (WIJ Oosterparkwijk) en een kinderkoor onder leiding van singer-songwriter en zangdocent Lucie Dekker.

De Korrewegwijk/De Hoogte

Wijktheaterproject Korrewegwijk – Een midzomernachtdroom

Voor de nieuwe wijktheaterproducatie Een midzomernachtdroom wordt er nog gezocht naar creatieve en organisatorische talenten. Een midzomernachtdroom wordt een samenwerking van de toneel-, dans-, muziek- en dichtgroep uit de Korrewegwijk. Het wordt een sprookjesachtige voorstelling voor en door wijkbewoners onder begeleiding van professionals.

Theatergroep Goed Begin

Na DWDW is Theatergroep Goed Begin ontstaan, met mensen uit de wijk die hebben meegedaan aan DWDW. Een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk acteren onder de bezielende leiding van regisseur, theatermaker en theaterdocente Philippien Bos, ook uit de wijk. Een deel van de groep heeft al ervaring, een deel niet of nauwelijks. Je kunt meedoen met deze groep!

Dansgroep Mous

Deze groep bewoners dansten samen tijdens De Wijk De Wereld 2018, op het grote podium van de schouwburg. Ze hadden de smaak zo te pakken dat ze wilden blijven dansen. Dit heeft geresulteerd in een enthousiaste en zeer diverse groep van wijkbewoners van de Korrewegwijk die dansen onder de bezielende leiding van dansdocente Miranda van Toor. Een deel van de groep heeft al danservaring, een deel niet of nauwelijks. In deze community danstheater groep is iedereen welkom! Heb je zin om mee te dansen? Meld je aan bij cultuurcoach Magda Rozenveld.

 

Vinkhuizen

De WEEKEND-SHOW

Vanaf eind januari 2023 is De WEEKEND-SHOW, een live-show in de wijk Vinkhuizen, gestart. Gemaakt voor en door de bewoners van de wijk. Een 1,5 uur durende show, een keer in de zes weken, die elke keer weer anders is en kan bestaan uit: muziek door bewoners, een stukje geschiedenis over Vinkhuizen, een column, een gesprek over actuele zaken, bijzondere mensen en gebeurtenissen in de wijk, een klein toneelstukje, dans, lekkere hapjes, noem maar op. Als het maar over Vinkhuizen gaat. De locatie van de WEEKEND-SHOW rouleert elke keer. Denk hierbij aan locaties als de Wende, het Vinkhuys en de Veldspaat. De live-show is een idee van de cultuurcoach van Vinkhuizen Theo de Groot.

Selwerd/Paddepoel

Babaddaar

Ahmad Abdulwahab danste een prachtige solo tijdens de eerste versie van De Wijk De Wereld. O.a. door zijn deelname aan DWDW en de ondersteuning vanuit het NNT/Club Guy & Roni besloot hij Babaddaar op te richten: een plek waar nieuwkomers in Groningen samen kunst maken en verhalen vertellen.

Muziek in de Wijk – Selwerd en Paddepoel

Hou je van muziek? Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Voel je dan welkom bij de muzieklessen van Karam Shebat aka El Karamba. In de lessen komen meerdere muziekstijlen aan bod en mag jij aangeven wat je leuk vindt. Speel je geen instrument? Geen probleem. Bij Muziek in de Wijk gaat het om samen plezier maken. Dus speel en zing lekker mee!

Wanneer: Elke woensdagavond van 20.00-22.00 uur
Waar: Wijkcentrum De Berk (Berkenlaan 238, Groningen)
Leeftijd: Vanaf 16 jaar
In Selwerd kan je GRATIS meedoen!

 

Beijum

Beijum op de Planken!

Na De Wijk De Wereld in Beijum is de wens ontstaan: meer theater in Beijum. Beijum op de Planken! is een theaterwerkplaats voor jong en oud (vanaf 8 jaar), voor mensen met en zonder ervaring, voor iedereen die het leuk lijkt iets met theater te doen. Het is een plek om samen te komen, je talent te (her)ontdekken, deze te ontwikkelen en om samen theater te maken. Dit jaar richt Beijum op de planken! zich op het maken van een voorstelling. Wijkbewoners ontwikkelen samen met projectleider Arjan van Rijs het verhaal. Alleen het thema staat vast: armoede en verbinding. De rest is aan de deelnemers! Wil je acteren? Doen! Wil je liever schrijven? Ook goed! Doe je mee?

Wanneer: Wekelijks op donderdagavond van 19.00 – 21.30 uur.
Waar: Amkemakoepel (Amkemaheerd 481, naast de achteringang van de Aldi)
Aanmelden: Vol=vol! Meld je aan via whatsapp 0628216193 of via www.beijumopdeplanken.nl

Nieuws

De Wijkspotters kwamen bij elkaar

De Wijkspotters kwamen bij elkaar

nieuws

De Wijkspotters kwamen vorige week weer bij elkaar om hun ervaringen te bespreken. En hoewel de meningen vaak verdeeld waren, sprongen twee voorstellingen er volgens iedereen uit: 'Fortune' van Club Guy & Roni en 'Yara's Wedding' van NITE. Lees meer