Ada Daniele

Ada Daniele

Ada Daniele is een Italiaanse danseres. Ze voltooide haar studie aan de Nationale Balletacademie van Rome en kreeg een beurs voor de Escuela Nacional de Ballet van Cuba. Daarna studeerde ze af aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Nederland (2014). Ze heeft als stagiaire gewerkt bij Club Guy en Roni en is daarna bij het dansgezelschap Tanzmainz in Duitsland gaan werken. Sinds 2018 is Ada terug in Nederland als freelance danseres. Tegenwoordig is ze vooral actief in Groningen waar ze samenwerkt met Club Guy en Roni en X_YUSUF_BOSS.

Ada en Shara werken samen als dansers voor X_YUSUF_BOSS. Hieruit hebben ze voor meerdere projecten samengewerkt als makers waaronder HIDDEN voor Jonge Harten en MOVE IT voor het NNO. Voor deze editie van De Wijk De Wereld, werken Shara en Ada weer zij aan zij.

Gerelateerde projecten:

DWDW Lewenborg

Na eerdere succesvolle edities in Selwerd/Paddepoel, de Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum, Vinkhuizen en de Oosterparkwijk zijn we nu in Lewenborg! De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest. Wil je de makers ontmoeten? Kom dan naar de wandeling door de wijk op 22 maart.

Verder lezen
DWDW Lewenborg
Lewenborg