Eva van Barneveld

Eva van Barneveld

Eva van Barneveld is een verhalenverteller. In geluid en beeld. Als documentairemaker zoekt ze naar verhalen die laten zien hoe veerkrachtig mensen zijn. Verhalen die je ontroeren of verbazen, maar waardoor je de ander beter gaat begrijpen. Zoals in haar eerste lange documentaire Liefsteling, over de uitdagingen die twee geliefden ervaren als één van hen dementie krijgt. Ze maakte verschillende jeugddocumentaires in het buitenland, werkte voor diverse (kinder)televisieprogramma’s en maakt ook graag audioverhalen. Als verse Groninger kijkt ze ernaar uit om de verhalen te horen van de mensen die deze stad kleur geven.
“Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een bijzonder verhaal heeft en vind het eervol om samen te kijken hoe we jouw verhaal op een passende en creatieve manier kunnen vertellen.”

Gerelateerde projecten:

DWDW Lewenborg

Kom op bezoek en maak kennis met Maryam, Henk, Eva, Lynn, Arjen en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven in een voorstelling vol dans, muziek, theater, film en meer. De makers van deze editie zijn Eva van Barneveld, Gaja Caruso, Claudine Pantophlet, T A M A R (Tamar Tanasale) en Ada Daniele & Shara Maaskant (van X_YUSUF_BOSS).

Verder lezen
DWDW Lewenborg
Lewenborg

DWDW Wolfsbos

Kom op bezoek en maak kennis met Mohammed, Jainy, Sasha, Rahf, Jacob en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven met dans, theater, film en meer. De makers van deze editie zijn Sarah van der Meere, Eva van Barneveld, Alex Zomikidane & Tara Salahshor en Roel Tichelaar, onder artistieke leiding van Leonne de Jong.

Verder lezen
DWDW Wolfsbos
Wolfsbos