Lies van de Wiel

Lies van de Wiel

Lies van de Wiel woont sinds 2005  in het Noorden en is vast verbonden aan de Vooropleiding Theater De Noorderlingen als docent en regisseur. Ze was ruim 6 jaar actrice bij Jeugdtheater De Citadel en speelde o.a. in twee locatievoorstellingen van Stichting Iemandsland. Ze regisseerde een aantal voorstellingen op locatie: Haende Hoch Cowboy!,  Jan Brons Is Terug en De Poolse Bruid.

Voor 2005  heeft ze o.a. gedanst bij Dansgroep RAZ/Hans Tuerlings (Tilburg), en gespeeld bij diverse (jeugd)theater- en mimegezelschappen (Amsterdam).

“Als ik één woord zou moeten geven aan DWDW dan is dat: ontmoeting. In de Dikke van Dale staat : wat iemand op reis overkomt, synoniem voor avontuur. Dat vind ik wel een mooie samenvatting.”

Lies was ook een van de makers van DWDW Oosterparkwijk. Check de video voor een kijkje achter de schermen tijdens die repetities!

Gerelateerde projecten:

DWDW Muntendam

Kom op bezoek, ga mee op ontdekkingsreis door Kielzog en maak kennis met de verhalen van de bewoners van Muntendam. In de vorm
van toneel, muziek, film en alles daar tussenin komt het dorp tot leven. De scenes worden gespeeld door bewoners en zijn gemaakt door onze theatermakers: Lies van de Wiel, Hugo aka Wordbites, Tim van der Molen en Kyiv Mime Theatre.

Verder lezen
DWDW Muntendam
Muntendam

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark

DWDW Foxhol

Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg Groningen. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld. Nu komt De Wijk De Wereld naar Kielzog en wordt Kielzog het huis van Foxhol!

Verder lezen
DWDW Foxhol
Foxhol