X_YUSUF_BOSS

X_YUSUF_BOSS

X_YUSUF_BOSS is het huis en platform rondom de Groningse choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Een belangrijk uitgangspunt voor zijn werk is het hiphopprincipe each one teach one en hij onderzoekt veelal de vraag: wat is gedeelde menselijkheid?

Mohamed Yusuf Boss won in maart de BNG Bank Dansprijs 2022. Mohamed won deze belangrijke prijs voor opvallend choreografietalent met zijn voorstelling Líx. Met als prijs een tournee in 14 theaters!

Mohamed: “Met de dansers verken ik het onderwerp broederschap. Daarvoor duik ik in de wereld van gabbers en hardcore. In de Oosterparkwijk is het noaberschap heel belangrijk, daarmee linken we dit. Ik dacht na over het onderwerp, waar voel je dat meer? Die feesten inspireren me: hoe samen het is, hoe mensen op elkaar lijken maar ook weer hun eigen ding hebben.” Check de video voor een kijkje achter de schermen tijdens de repetities!

Gerelateerde projecten:

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark