Jantien Kurpershoek

Jantien is een van de oprichters van DWDW. Vanaf het begin is ze betrokken als dramaturg en bedenker van verschillende nieuwe artistieke concepten binnen DWDW. Naast DWDW werkt ze als theaterprogrammeur bij SPOT Groningen, maakt ze muziek en schrijft ze. Samen met componist en producer Rik van den Heuvel trekt ze dit jaar de wijk in, om de typische geluiden en muziek van de Wijert te verzamelen en daar één groot concert van te maken.

“De Wijert staat in de steigers. Al maandenlang klinkt het gebonk van het heien, het afbrokkelen van stenen flats, wordt er getimmerd, gezaagd, geklust dat het een lieve lust is. Herrie? Wij horen er muziek in! Samen met een groep muzikale bewoners uit De Wijert maken we een moderne bouw-opera. Over hoe De Wijert opgeknapt wordt en je er je eigen thuis opbouwt. En over de kracht vinden om de boel weer op te bouwen, een plek te geven, daar waar het even aan gruzelementen leek.”

Gerelateerde projecten:

DWDW De Wijert

De Wijk De Wereld trekt al jaren door de stad en heeft diverse prachtige voorstellingen gemaakt met bewoners van o.a. Selwerd, de Korrewegwijk, Beijum, de Oosterparkwijk en Lewenborg. Nu zitten we in De Wijert en zijn de bewoners er helemaal klaar voor om de Schouwburg over te nemen!

Verder lezen
DWDW De Wijert
de Wijert