Mads Wittermans

Mads Wittermans

Acteur, maker en regisseur Mads Wittermans is opgegroeid in een echt theatergezin en is al van jongs af aan te zien in diverse theater-, film-, en tv-producties. Zo speelde hij o.a. in Van God Los de filmPenoza en heeft onder meer gespeeld bij theatergezelschappen Huis aan de Amstel, NNT, Theater van het Oosten, De Peergroup en George & Eran Producties. Dit creatief talent werd de afgelopen jaren genomineerd voor een Gouden Kalf voor de ‘Beste Mannelijke Hoofdrol en voorgedragen voor de ‘Beste Mannelijke Hoofdrol Tv-beelden.’ Tegenwoordig maakt en produceert hij bij Theater Producties Wittermans zijn eigen voorstellingen; deze zijn verrassend en meeslepend, dan wel indringend en ontroerend.

“Je begint met een leeg vel en alles moet in het proces met de mensen ontstaan. Het is een hele bijzondere manier van theater maken die me erg aanspreekt. Het is in die zin ook een nieuwe uitdaging voor me en in deze tijd veer ik daar enorm van op.”

 

Gerelateerde projecten:

DWDW Foxhol

Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg Groningen. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld. Nu komt De Wijk De Wereld naar Kielzog en wordt Kielzog het huis van Foxhol!

Verder lezen
DWDW Foxhol
Foxhol

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Maandag 5 t/m zaterdag 10 juli waren we elke dag op verschillende plekken in Vinkhuizen te vinden, met muziek, theater, poëzie, dans, kunst, film, eten en nog veel meer.

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen