Claudine Pantophlet

Claudine Pantophlet

Claudine Pantophlet vind het in haar werk belangrijk dat kunst en maatschappij elkaar raken en versterken. Als speler heeft zij zich ontwikkeld op de toneelschool het Rits in Brussel. Hoewel theater een groot maatschappelijk belang heeft, miste ze dit belang tijdens de opleiding. Ze zag vooral veel slimme, geëngageerde, welgestelde mensen en miste de representatie, maar vooral de stemmen van en uit de samenleving. Vanuit dit gevoel is ze bij de opleiding sociaal werk terechtgekomen. En heeft ze drie jaar in de zorg gewerkt.

“De ontmoetingen en gesprekken met al deze verschillende mensen inspireerden en raakten mij diep!”

Sinds 2020 werkt ze als theatermaker en acteur voor verschillende gezelschappen en organisaties die de verbinding leggen tussen professioneel theater, de ander en de maatschappij. Als theatermaker werkt ze beeldend en is ze op zoek naar de vertraging. Ze laat zich inspireren door verhalen of situaties die ze gedurende de dag meekrijgt. Vervolgens koppelt ze hier theatrale beelden aan.

Belangrijk is dat de toeschouwer meegenomen wordt in een ervaring met als doel dat deze zich persoonlijk gaat verhouden tot de verhalen die oorspronkelijk uit onze samenleving komen.” 

Gerelateerde projecten:

DWDW Lewenborg

Na eerdere succesvolle edities in Selwerd/Paddepoel, de Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum, Vinkhuizen en de Oosterparkwijk zijn we nu in Lewenborg! De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest. Wil je de makers ontmoeten? Kom dan naar de wandeling door de wijk op 22 maart.

Verder lezen
DWDW Lewenborg
Lewenborg