De wijk de wereld

Thuis in de
Stadsschouwburg

Open dansworkshop
Open dansworkshop - 27 maart

DANSERS OPGELET! 🕺
27 maart organiseren wij een open dansworkshop voor iedereen uit de Korrewegwijk en De Hoogte. Voor iedereen die gek is op dansen én voor iedereen die er stiekem wel eens van droomt om te dansen maar niet durft. Het gaat er in deze workshop niet om dat je goed kunt dansen. Het lijkt ons gewoon heel erg leuk: met veel wijkbewoners, jong en oud, de voetjes van de vloer! Dus kom jij naar de dansworkshop en heb je nog een zoon, dochter, broer, zus, buurjongen, buurmeisje of ken jij iemand die dit ook leuk lijkt? Kom dan vooral met zijn allen!

Deze dansworkshop wordt gegeven door onze choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss samen met zijn dansgezelschap X_YUSUF_BOSS.

👉 27 maart > 19:30 uur > Noorderbuitensingel 11

Luister naar DWDW podcast
Luister naar DWDW podcast - 15 maart

Luister nu naar aflevering 2 van onze podcast!

In aflevering 2 spreekt Jantien de bevlogen imker Isabelle.
In De Hoogte ligt een openbare tuin met bijzondere bomen en bloemen. Die tuin had er niet zo mooi bijgelegen zonder Isabelle…

De Wijk De Wereld viert de lente
De Wijk De Wereld viert de lente - 12 maart

Ontmoet de makers van DWDW
Het is bijna zover: de lente komt eraan! Dat moment grijpen we graag aan om ons te laten zien in de wijk en onze makers aan je voor te stellen. Op donderdagavond 21 maart organiseren we daarom een verrassende wandeling door De Hoogte waarbij je onderweg korte optredens ziet van de makers van De Wijk De Wereld. Kijk naar een dansperformance van Mohammed Yusuf Boss, luister naar de verhalen van ZUHAUSE bij cafetaria de Koning, drink koffie bij Lotte Lohrengel, geniet van de prachtige stem van Rosa Da Silva begeleid door Remko Wind en de muziek van Babaddaar.

Woon je in de Korrewegwijk of De Hoogte en wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via deze link (capaciteit is beperkt).
We starten om 19:30 uur bij CCG, alwaar je in groepen wordt verdeeld en samen met een gids op pad gaat door de wijk. We eindigen allemaal weer rond 21.30 bij het startpunt voor een laatste optreden.

De Wijk De Wereld zoekt instrumenten (met spelers)!
De Wijk De Wereld zoekt instrumenten (met spelers)! - 7 maart

Woon je in de Korrewegbuurt of De Hoogte en bespeel je een instrument? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor De Wijk De Wereld willen we een wijkorkest samenstellen, onder leiding van muzikant en componist Remko Wind. Woensdag 6 maart hadden hele geslaagde eerste jamsessie. We zijn nu vooral nog op zoek naar gitaristen, bassisten en blazers. Het wijkorkest zal de komende maanden repeteren en uiteindelijk optreden tijdens de voorstellingen op 13, 14 en 15 juni in de Stadsschouwburg.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via info@dewijkdewereld.nl (graag vermelden welk instrument je bespeelt)

Luister naar DWDW podcast
Luister naar DWDW podcast - 15 februari

We hebben een eigen podcast-kanaal! Luister nu naar ‘Janna’, de eerste aflevering van ons podcast-kanaal ‘Het kwartiertje’. In ‘Het kwartiertje’ haalt dramaturge Jantien Kurpershoek verhalen op uit de wijk. Janna is de weduwe van de bekende Groningse schrijver en dichter Gerrit Krol.

Beluister hier de podcast!

Magazine De Wijk De Wereld
Magazine De Wijk De Wereld - 11 februari

We hebben ons eigen magazine! Op 11 februari werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Paul de Rook in de Stadsschouwburg. Het magazine geeft een mooie impressie van de eerste editie van De Wijk De Wereld.

Klik hier om het magazine te lezen.

2e bijeenkomst op 20 februari!
2e bijeenkomst op 20 februari! - 29 januari 2019

De eerste bijeenkomst van De Wijk De Wereld was een groot succes, dus tijd om de tweede bijeenkomst te plannen. De tijd en datum zijn al bekend, namelijk woensdagavond 20 februari om 19:30 uur in het Cortinghhuis.

Ontmoet De Wijk De Wereld op 23 januari!
Ontmoet De Wijk De Wereld op 23 januari! - 17 december 2018

De Wijk De Wereld is in de Korrewegwijk en De Hoogte!

Woon jij in de wijk? Dan willen we je graag ontmoeten! Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben in het theater. We zoeken mensen die van muziek, toneel en dans houden, maar ook bewoners die graag koken, schrijven, vertellen, bouwen, verzinnen, fotograferen, kletsen, dromen, klussen, verzamelen, mooie verhalen bewaren, of… waar wij nog niet opgekomen zijn.
Kom je langs?

We willen je uitnodigen om kennis te maken op woensdagavond 23 januari om 19.30 uur, in het Floreshuis aan de Floresstraat 19.

Heb je vragen of wil je je aanmelden?
Stuur dan een mailtje naar jantien@dewijkdewereld.nl