Shara Maaskant

Shara Maaskant

Opgegroeid op het platteland in een lief klein dorpje ontdekte Shara Maaskant haar danstalent al op jonge leeftijd. Toch kwam ze ook af en toe naar de levendige stad Groningen om lessen aan de dansschool TUDC te volgen. En naast lessen vormde hier een heuse dansfamilie. Op veertienjarige leeftijd mocht ze, samen met deze dansfamilie, al deelnemen aan het WK in Las Vegas. Ook heeft ze op jonge leeftijd meegedaan aan projecten voor Urban House Groningen en deed ze her en der optredens in televisieprogramma’s om zo nog meer ervaring op te doen.

Na een tijd kwam de interesse voor acteren omhoog. Maar na één jaar de acteeropleiding gevolgd te hebben, werd dans toch een gemis. Inmiddels is ze 6 jaar geleden afgestuurd aan de Dansacademie, Institute for Performing Arts en is dans altijd in haar leven. Ze deelt dezelfde dansgeschiedenis als danser Mohamed Yusuf Boss, en al snel is ze als uitvoerend danser aan de slag gegaan voor de stichting X_YUSUF_BOSS. In de afgelopen jaren heeft ze met dit collectief al veel projecten en voorstellingen mogen maken en spelen.

Ada en Shara werken samen als dansers voor X_YUSUF_BOSS. Hieruit hebben ze voor meerdere projecten samengewerkt als makers waaronder HIDDEN voor Jonge Harten en MOVE IT voor het NNO. Vorige editie mochten zijn samen voor het eerst als makers meedoen voor De Wijk De Wereld. En ook dit jaar staan Shara en Ada weer zij aan zij en kijken ze er weer erg naar uit om samen met de bewoners van de Wijert een onvergetelijke ervaring te delen.

“Sinds een paar jaar maken we projecten en choreografieën voor organisaties en professionele en amateurkunstenaars die het verschil willen maken en geïnteresseerd zijn in het delen van hun verhalen. Dit wordt het tweede jaar dat wij samen een stuk gaan maken voor De Wijk De Wereld.

We worden altijd geïnspireerd door de mensen waarmee we werken en tijdens de eerste korte kennismaking met de deelnemers zagen we verschillende sterke individualisten. Voor deze editie van DWDW halen we ook inspiratie uit het werk van de regisseurs Wes Anderson en Roy Andersson. Het thema dat we met ons team willen onderzoeken is ‘chaos en onvoorspelbaarheid’. The irony of fate: het dagelijkse leven in al zijn absurditeit.”

Gerelateerde projecten:

DWDW De Wijert

De Wijk De Wereld trekt al jaren door de stad en heeft diverse prachtige voorstellingen gemaakt met bewoners van o.a. Selwerd, de Korrewegwijk, Beijum, de Oosterparkwijk en Lewenborg. Nu zitten we in De Wijert en zijn de bewoners er helemaal klaar voor om de Schouwburg over te nemen!

Verder lezen
DWDW De Wijert
de Wijert

DWDW Lewenborg

Kom op bezoek en maak kennis met Maryam, Henk, Eva, Lynn, Arjen en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven in een voorstelling vol dans, muziek, theater, film en meer. De makers van deze editie zijn Eva van Barneveld, Gaja Caruso, Claudine Pantophlet, T A M A R (Tamar Tanasale) en Ada Daniele & Shara Maaskant (van X_YUSUF_BOSS).

Verder lezen
DWDW Lewenborg
Lewenborg