DWDW naar Vinkhuizen en Kantens

DWDW naar Vinkhuizen en Kantens

nieuws

De afgelopen drie jaren nam De Wijk De Wereld zeer succesvol een week lang de Stadsschouwburg over. Het afgelopen jaar trokken we Beijum in en hebben binnen alle corona-beperkingen een mooie derde editie neer kunnen zetten. Dit jaar is het de beurt aan Vinkhuizen! En er is nog meer nieuws: De Wijk De Wereld gaat voor het eerst ook de provincie in. Er wordt gestart in Kantens, een klein dorp in gemeente Het Hogeland.

Kantens

Kantens ligt in het epicentrum van de aardbevingen in Noord-Groningen en is om die reden vaak in het nieuws de laatste tijd. Dat is jammer, want er is veel meer te vertellen over dit wierdedorp dat prachtig in het Hogeland ligt, een grote saamhorigheid kent en rijk is aan geschiedenis en verhalen.

DWDW gaat deze verhalen met de bewoners vormgeven in een bijzondere audiowandeling door het dorp. Aan de hand van verhalen van de Kantenaren worden de deelnemers met een koptelefoon langs verschillende plekken geleid in een intieme vertelling. Van het voetbalveld tot de begraafplaats, van de oude bakker tot de basisschool, van de voormalige kroeg tot de kerk. 

Vinkhuizen

Het veelzijdige Vinkhuizen wordt dit seizoen alweer de vierde wijk die de Stadsschouwburg gaat overnemen. Op dit moment zijn we (corona-proof) bezig om Vinkhuizen en haar bewoners te leren kennen. Van do 17 t/m za 19 december gaan we voor het eerst op pad met ons mini-theater De Kijkdoos.

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Kantens

De afgelopen jaren trok De Wijk De Wereld altijd een wijk van Groningen in. Vanaf dit jaar gaat De Wijk De Wereld gaat voor het eerst ook de provincie in! Er wordt gestart in Kantens

Verder lezen
DWDW Kantens
Kantens

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht