DWDW Kantens

DWDW Kantens

De afgelopen drie jaren nam De Wijk De Wereld zeer succesvol een week lang de Stadsschouwburg over. Vanaf dit jaar gaat De Wijk De Wereld gaat voor het eerst ook de provincie in! Er wordt gestart in Kantens, een klein dorp in gemeente Het Hogeland.

Feestelijke opening de Klinkenborg

Midden in Kantens staat een mooie kleine school: basisschool Klinkenborg. Maar het schoolgebouw waar 40 leerlingen les krijgen moet worden afgebroken. Er komt een nieuw gebouw voor in de plaats op precies dezelfde plek, dat beter bestand is tegen aardbevingen. Daarom verhuizen de kinderen, juffen en meesters eind februari tijdelijk naar een noodgebouw een paar straten verderop. Er moet dus afscheid genomen worden van het gebouw waar vele Kantsters hun schooltijd doorbrachten. Dat gaat de Klinkenborg samen met De Wijk De Wereld in stijl doen! Met muziek, theater en poëzie verzamelen we de herinneringen van de leerlingen, leggen we hun favoriete plek op school vast en verhuizen we alles in bijzondere verhuisdozen mee naar het tijdelijk noodgebouw. Tijdens de opening van het gebouw zijn de resultaten te horen en te zien!

Dit project wordt mede gefinancierd door gemeente Het Hogeland

Audiotour Kantens

Kantens ligt in het epicentrum van de aardbevingen in Noord-Groningen en is om die reden vaak in het nieuws de laatste tijd. Dat is jammer, want er is veel meer te vertellen over dit wierdedorp dat prachtig in het Hogeland ligt, een grote saamhorigheid kent en rijk is aan geschiedenis en verhalen.

DWDW gaat deze verhalen met de bewoners vormgeven in een bijzondere audiowandeling door het dorp. Aan de hand van verhalen van de Kantenaren worden de deelnemers met een koptelefoon langs verschillende plekken geleid in een intieme vertelling. Van het voetbalveld tot de begraafplaats, van de oude bakker tot de basisschool, van de voormalige kroeg tot de kerk.

In verband met de huidige situatie rondom corona is nog niet bekend wanneer dit gaat plaatsvinden. We hopen binnenkort meer informatie te kunnen geven!

“Je kunt er allereerst niet omheen hoe mooi dit dorp is. De ligging, de huizen, de kerk, de molen, de architectuur, de vergezichten. Hoe vaker we in Kantens zijn, hoe meer mensen we leren kennen en hoe meer het dorp voor ons tot leven komt.” Jantien Kurpershoek

Nieuws

Feestelijke opening school in Kantens

Feestelijke opening school in Kantens

nieuws

Er moet afscheid genomen worden van het gebouw waar vele Kantsters hun schooltijd doorbrachten. Dat gaat de Klinkenborg samen met De Wijk De Wereld in stijl doen!

DWDW naar Vinkhuizen en Kantens

DWDW naar Vinkhuizen en Kantens

nieuws

De afgelopen drie jaren nam De Wijk De Wereld zeer succesvol een week lang de Stadsschouwburg over. Dit jaar is het de beurt aan Vinkhuizen! En er is nog meer nieuws: De Wijk De Wereld gaat voor het eerst ook de provincie in. Er wordt gestart in Kantens, een klein dorp in gemeente Het Hogeland.