Sleutel Stadsschouwburg in handen van Oosterparkwijk

Sleutel Stadsschouwburg in handen van Oosterparkwijk

nieuws

De afgelopen jaren vonden er vier succesvolle edities plaats van De Wijk De Wereld: in Selwerd/Paddepoel, Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum en Vinkhuizen. Gisteren blikten wij samen met de deelnemers en andere betrokkenen terug op deze edities tijdens ‘De Wijk De Wereld blikt terug’ in de Stadsschouwburg. Er waren optredens te zien van een aantal talenten die meededen aan De Wijk De Wereld en nog steeds actief zijn: o.a. dansgroep Mous, Charlotte Beerda, Babaddaar en Rayan. Ook werd de sleutel van de Stadsschouwburg overhandigt aan de nieuwe wijk: de Oosterparkwijk.

Editie #5: Oosterparkwijk
Op dit moment is het team van De Wijk De Wereld al een paar maanden aan het werk in de Oosterparkwijk. Er zijn al twee bijeenkomsten geweest waar veel bewoners op afkwamen. Deze deelnemers zullen de komende periode gekoppeld worden aan de theatermakers van deze editie: Lies van de Wiel, Helmie Stil, Peerke Malschaert, Hugo aka Wordbites en X_YUSUF_BOSS.  Op dit moment is de organisatie nog op zoek naar koorleden voor het speciale De Wijk De Wereld koor. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@dewijkdewereld.nl.

Op de foto (Reyer Boxem): Frans Geubel (wijkfotograaf in de Oosterparkwijk) krijgt de sleutel overhandigt van Marie-Josée Tshiabu uit Beijum. In het midden artistiek leider Karin Noeken.

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht