“Oosterparkwijk neemt theater in”

“Oosterparkwijk neemt theater in”

nieuws

“Het jaarlijkse theaterproject De Wijk De Wereld in Groningen viert zijn eerste lustrum. De vijfde editie brengt vijf acts over en (vooral) met Oosterparkers half juni samen in de Stadsschouwburg.” Het Dagblad licht er twee uit:

“Voor de komende editie presenteert filmmaker Helmie Stil een twaalf minuten durende die, nu even op een laptopscherm bekijken, straks “in het groot” waarschijnlijk veel indruk zal maken. Ze interviewde vijf vrouwen, slachtoffers van huiselijk geweld, in het vrouwenopvanghuis, en filmde ze direct bij de eerste ontmoeting. Je hebt maar een keer een eerste gesprek. Daarna werkt zoiets niet meer, weet Stil.”

“Meer geschikt als feestelijke afsluiter is de dansact die choreograaf Mohamed Yusuf Boss met een groep Oosterparkers heeft ontwikkeld. Hij nam het thema noaberschap als invalshoek en onderzocht daarnaast de gabberscene van de jaren ’90. (…) “Ik heb een hiphopachtergrond en er zijn veel gelijkenissen met de gabbercultuur. Muziek en kledingstijl inzetten voor een collectief gebeuren. Tegelijk wil ik daarbij benadrukken dat niet iedereen hetzelfde is.”

Klik hier voor het volledige artikel

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht