Oekraïense operazangeres Elina in Dagblad van het Noorden

Oekraïense operazangeres Elina in Dagblad van het Noorden

nieuws

Ze kent helemaal geen Nederlands, toch zingt ze de Groningse en Nederlandse liedjes mee tijdens de voorstellingen van De Wijk De Wereld in de Stadsschouwburg. Elina Mykheleva is gevlucht uit Oekraïne. Maar ze is ook operazangers. Vandaag een artikel over Elina in Dagblad van het Noorden.

“Onze kinderen werden door de gemeente uitgenodigd om bij het wijkcentrum te komen spelen, legt ze uit. Daar werd gevraagd wat voor werk we deden, thuis in Oekraïne. Ik ben operazangeres. Toen ik dat vertelde reageerden de medewerkers van de gemeente heel enthousiast. Van het een kwam het ander. Ze vroegen of ik mee wilde doen met De Wijk De Wereld en ik heb geen moment getwijfeld.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

 

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht