MBO Artiest maakt theater in Vinkhuizen

MBO Artiest maakt theater in Vinkhuizen

nieuws

We hebben tijdelijk versterking! Leonne en Pascal, twee studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, zijn sinds vorige week maandag samen met twintig studenten MBO Artiest Noorderpoort op pad in Vinkhuizen. Ze duiken twee weken lang de buurt in om uit te vinden hoe je dat nou doet, theater maken in een wijk.

Leonne: ‘We werken met het thema contact. Welke vormen heb je om contact te maken en welke theatrale uitingen kan je daar aan geven? Dit is best een spannende vorm van theater maken. Je moet naar buiten, op mensen afstappen en iets maken van wat je hoort, ziet en meemaakt.’ Pascal: ‘Wij helpen ze op gang met opdrachten. Maar ze pakken het al snel zelf op met veel leuke ideeën. Eén van de studenten heeft bijvoorbeeld een biechthokje bedacht. Zo verzinnen ze allemaal theatrale manieren om contact te leggen met bewoners en verhalen op te halen’.
Komt er ook een echte voorstelling van? Pascal: ‘Het zou mooi zijn als we uiteindelijk kunnen laten zien wat de studenten gemaakt hebben. Het is nog even zoeken welke vorm we daar aan gaan geven binnen de corona-maatregelen. Leonne: ‘Maar het proces is de komende dagen minstens zo belangrijk als het eindresultaat!’

 

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Maandag 5 t/m zaterdag 10 juli waren we elke dag op verschillende plekken in Vinkhuizen te vinden, met muziek, theater, poëzie, dans, kunst, film, eten en nog veel meer.

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht