Interview met Nina&Peerke in Agenda

Interview met Nina&Peerke in Agenda

nieuws

In De Agenda (het magazine van SPOT Groningen) staat een uitgebreid interview met twee van onze (nieuwe) makers:

Peerke: “Wat we eigenlijk aan het doen zijn is het creëren van nieuwe normen door een veelzijdiger beeld van onszelf te laten zien. We zijn jong én oud, we zijn gelukkig én ongelukkig, we zijn mannelijk én vrouwelijk en dat allemaal in één persoon. We omarmen dat waar we ons voor schamen, maken het de nieuwe norm en plaatsen het middels de kostuums op een voetstuk. We hebben ook een Instagram-account (@liveyourlijf), dat was een idee van een van de jongeren. Daarop plaatsen ze anoniem foto’s van dingen aan hun uiterlijk waar ze zich voor schamen. Een beetje in de sfeer van body positivity, met als boodschap het leren accepteren en respecteren van je eigen lichaam.”

Nina: “Ik wil met mijn groep een lofzang op de Arabische cultuur brengen, een kort, meditatief werk met Oosterse elementen, zoals rituelen, objecten, klank, muziek van de Iraanse neyspeler Seyed Pouriya Jaberi en zang van Sanam Tahmasebi. Ik kom uit de hoek van performance en beeldende kunst. Mijn werk zou je kunnen zien als een soort tableau vivant, het is ook meer symbolisch. Anders dan Peerke zijn niet de verhalen en ervaringen van de deelnemers het uitgangspunt, maar wil ik via mijn blik iets laten zien van de cultuur waarbinnen zij zijn opgegroeid.”

Lees hieronder het hele interview:

Interview Agenda

Dit artikel hoort bij het project:

#3: Beijum

Na de succesvolle en uitverkochte edities van de afgelopen twee jaar werd eind augustus de Stadsschouwburg het huis van de wijkbewoners van Beijum. Kom op bezoek en maak kennis met de verhalen van Marie-Josée, Bob, Femke, Soltan en vele anderen. In de vorm
 van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren verrassend tot leven.

Verder lezen
#3: Beijum
Beijum

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht