DWDW komt met minitheater naar Oosterparkwijk

DWDW komt met minitheater naar Oosterparkwijk

nieuws

De Wijk De Wereld komt met eigen theatertje naar de Oosterpark!

Dit jaar trekt de Oosterparkwijk naar de schouwburg, maar voor dat zover is komt DWDW met haar gloednieuwe eigen theater naar de wijk! Speciaal voor DWDW ontwierp Janco van Barneveld een mobiel theatertje dat muziek, theater, circus en poppenkast in de wijk brengt. Het mini-theater heeft een artiesteningang, een theatercafeetje, een poppenkast en podium dat je midden in de wijk buiten uitklapt. Plof neer op de zitzakken of neem plaats op de theaterklapstoel en geniet van wat je gaat zien! Op zaterdag 21 mei en 4 juni staan we tussen 13:30-16:00 uur met ons theatertje bij JOP (Klaprooslaan 304A). Kom je langs?

PROGRAMMA ZATERDAG 21 MEI

13:30 uur:
Duo Diesel met Fijnstof
Gewapend met boormachines, scheerschuim en 5 grote ballen struikelen Tonny en Marco regelmatig over de rode draad van de voorstelling. Poppenspel, een pantomime en moderne dans. Met jongleren en acrobatiek, maar dan net anders. Kom meelachen met en genieten van Duo Diesel op straat.

14:30 uur:
‘Aan de kant, ik ben je oma niet’ van The Northern Consort & Gerdy Niehof
Alles wat je doet en meemaakt wordt een deel van jezelf en bepaalt mee wie je bent. Dat maakt Bette Westera duidelijk in haar prachtige, grappige en ontroerende boek ‘Aan de kant, ik ben je oma niet’. Vincent van Ballegooijen (hobo) en Hanneke Wierenga (viool) werden geïnspireerd door dit prachtige boek. Ze portretteren vanmiddag 2 bewoners, en zochten passende muziek voor hen uit. Van elke bewoner vertelt actrice Gerdy Niehof eerst het levensverhaal en daarna vieren en omlijsten de musici dat leven met muziek.

15:30 uur:
Koper&Co
Vierkoppig Mobiel Blaasorkest Koper&Co speelt muziek uit alle windstreken, cool, swingend, ontroerend en meeslepend.

 

 

Houd onze website in de gaten voor het programma van 4 juni.

 

 

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Oosterparkwijk

De Wijk De Wereld is terug! Voor de vijfde keer neemt een wijk uit Groningen de schouwburg over. Dat kan na twee corona-jaren eindelijk weer volle bak en dat is maar goed ook. De achterburen van de schouwburg staan namelijk te popelen om van zich te laten horen in het mooiste theater van de stad. Welke achterburen? De enige echte Oosterparkers natuurlijk!

Verder lezen
DWDW Oosterparkwijk
Oosterpark

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht