DWDW doet mee aan MENA IS HERE

DWDW doet mee aan MENA IS HERE

nieuws

Kleurrijk. Wonderschoon. Fascinerend. Van 11 tot en met 20 mei 2023 viert Groningen de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA regio, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In het tiendaagse stadsprogramma MENA IS HERE – met theater, muziek, film, verhalen en food – nodigt de organisatie iedereen uit om deze kunst en cultuur in al haar schoonheid te bekijken. 

De MENA-regio is een culturele mozaïek. Verschillende etnische groepen, culturen en talen bestaan naast elkaar. Een samenleving met een eeuwenoude geschiedenis en een immens rijk cultuurgebied. MENA is kleurrijk en fascinerend, toegankelijk en ontroerend. Het programma van MENA IS HERE nodigt uit om te luisteren naar de verhalen van de mensen uit deze regio en hoe zij het leven hier en nu ervaren.

Samenwerking
MENA IS HERE is een tiendaags stadsprogramma met culturele activiteiten, artiesten, musici, makers, verhalen en gesprekken. Het is de eerste grootschalige samenwerking tussen de Groningse culturele instellingen SPOT Groningen, NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni), NNO (Noord Nederlands Orkest), De Wijk De Wereld en Forum Groningen.

Meer in deze categorie nieuws

Nieuwsoverzicht