DWDW @ MENA is here

DWDW @ MENA is here

Van 11 t/m 20 mei 2023 viert Groningen tijdens MENA is here de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA regio. Onder meer SPOT, NITE, NNO, Forum Groningen en De Wijk De Wereld hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk de schoonheid van de diverse culturen te laten zien en de verschillende werelden en perspectieven samen te brengen.

Inmiddels is het programma zo goed als rond en zijn er in tien dagen meer dan 35 voorstellingen, concerten, films of andere activiteiten te zien in o.a. de Oosterpoort, de Stadsschouwburg, de Machinefabriek en het Forum. Wij zijn trots op de bijdrage die wij leveren tijdens MENA is here: 

 

De Wijk De Wereld & PCC presenteren: The queen of Arabic – Een Ode aan Fairuz (Women Only)

88 jaar is ze alweer, maar nog altijd door jong en oud geliefd in de hele Arabische wereld: superster Fairuz. Van Bagdad tot Beirut en van Doha tot Rabat, in alle huizen klinken grote hits als ‘Itab’, ‘Kifan Inta’ en ‘Sallimleh Alayh’. Maar allang niet meer alleen daar. Ook in Groningen vult de legendarische stem van de The Queen of Arabic inmiddels vele huiskamers. Vooral in de ochtend, want zo ontdekten we, veel vrouwen beginnen de dag samen met koffie en Fairuz. Daarom presenteert DWDW samen met het Prins Claus Conservatorium op woensdagochtend 17 mei ‘The queen of Arabic: een ode aan Fairuz’! Kom koffie drinken en geniet van de prachtige muziek van Fairuz, gespeeld door studenten van het conservatorium.

woensdag 17 mei, 10:00-12:00 uur
SPOT / Stadsschouwburg

Klik hier voor meer informatie

De Wijk De Wereld & Bab Ad-daar presenteren: Let’s Go Dabke!

Kom eten, kom dansen! Want alleen op een goed gevulde maag hou je het vol om samen de opzwepende Dabke te dansen. Waar je ook vandaan komt en of je nu ervaring hebt of niet, hand in hand heeft iedereen de Dabke zo onder de knie. Deze ongekend populaire ronde-dans uit landen als Libanon, Syrië en Palestina is inmiddels ook een hit in Nederland. Van grote festival als Lowlands tot clubnachten en bruiloften: overal wordt de Dabke gedanst. Dus natuurlijk ook tijdens MENA is here! Babaddaar zet haar deuren open, er is heerlijk eten, gezelligheid en fantastische live muziek. Kom zweten, kom stampen, kom de Dabke dansen!

vrijdag 19 mei, 16:30-21:00 uur
De Machinefabriek

Klik hier voor meer informatie

Nieuws

Doe mee aan de dabke workshops!

Doe mee aan de dabke workshops!

nieuws

Heb je nog niet eerder kennis gemaakt met de Dabke en wil je er wat meer van weten? Kom dan naar een van de Dabke workshops! Tijdens de workshops leer je meer over het verhaal achter de Dabke en je gaat natuurlijk de basis leren van deze dans. Zo ben je goed voorbereid voor de ‘Let’s go Dabke’ op 19 mei! Lees meer

Programma DWDW tijdens MENA is here bekend

Programma DWDW tijdens MENA is here bekend

nieuws

Van 11 t/m 20 mei 2023 viert Groningen tijdens MENA is here de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA regio. Onder meer SPOT, NITE, NNO, Forum Groningen en De Wijk De Wereld hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk de schoonheid van de diverse culturen te laten zien en de verschillende werelden en perspectieven samen te brengen. Lees meer