Interview Karin over DWDW Vinkhuizen

Interview Karin over DWDW Vinkhuizen

interview

“Luisteren naar verhalen uit de wijk” – interview met artistiek leider Karin Noeken

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar met een groep professionele theatermakers een wijk van Groningen in, om samen met de buurtbewoners een voorstelling te maken. Hun persoonlijke verhalen en ervaringen worden verwerkt tot theatrale en muzikale scènes, die vervolgens een week lang in de Stadsschouwburg te zien zijn. Na Selwerd/Paddepoel, Korrewegwijk/De Hoogte en Beijum, is het dit jaar de beurt aan Vinkhuizen. Yvon van Apeldoorn sprak met artistiek directeur Karin Noeken, tijdens een winderige wandeling door de wijk.

“Normaal gesproken organiseren we bijeenkomsten waarin mensen ons kunnen ontmoeten en gaan wij naar allerlei activiteiten toe. Nu kan dat niet, dus is onze aanpak gerichter en gaan we zelf op zoek naar mensen. We hebben onder andere contact gelegd met het collectief Vrouwkracht en we hebben een groep rappers benaderd, waar we makers en dansers op gaan loslaten. Het lijkt me leuk als er straks in de Stadsschouwburg een DJ gaat draaien en dat er beelden van die dansende jongeren te zien zijn.”

Klik hier voor het volledige interview

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Maandag 5 t/m zaterdag 10 juli waren we elke dag op verschillende plekken in Vinkhuizen te vinden, met muziek, theater, poëzie, dans, kunst, film, eten en nog veel meer.

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen

Meer in deze categorie interview

Nieuwsoverzicht