Bekijk nu de film ‘Binnen Buiten’

video

Hoe denk jij dat mensen jou zien? Hoe ziet jouw binnenwereld eruit? Filmmaker Helmie Stil maakte voor De Wijk De Wereld samen met vier Vinkhuizers een korte film over hun binnen– en buitenwereld. Ontmoet Rayan, Roosje, Danny en Faisel van dichtbij en ontdek wat ze meemaken.

“In deze tijd van lockdown in naar lockdown uit, komen de diepere gevoelens van mensen naar boven. Het is een periode waarin we met elkaar in gesprek moeten blijven en ons niet moeten focussen op onze eerste impulsen, gedachten, meningen. We hebben allemaal onze (voor)oordelen, maar door te kijken en te luisteren naar iemand kan dat ineens veranderen. Wat je van buiten ziet hoeft niet automatisch ook zo van binnen te zijn.

Met deze film laat ik door middel van een split-screen (twee verschillende beelden naast elkaar) de “uiterlijke” wereld aan één kant zien en de “innerlijke” wereld (letterlijk in een box) aan de andere kant. We leven tijdens de coronacrisis allemaal in een soort van transparante box, in onze eigen bubbel. In deze film staat die box symbool voor de innerlijke wereld. Dus laten we juist in deze tijd verder kijken en je verdiepen in een ander.” aldus Helmie Stil.

Bekijk hier de film

Dit artikel hoort bij het project:

DWDW Vinkhuizen

De Wijk De Wereld trekt ieder jaar met een wijk de Stadsschouwburg in, maar organiseerde dit jaar een bijzondere voorstellingsweek in Vinkhuizen! Maandag 5 t/m zaterdag 10 juli waren we elke dag op verschillende plekken in Vinkhuizen te vinden, met muziek, theater, poëzie, dans, kunst, film, eten en nog veel meer.

Verder lezen
DWDW Vinkhuizen
Vinkhuizen

Meer in deze categorie video

Nieuwsoverzicht