De wijk de wereld

Thuis in de
Stadsschouwburg
13, 14 & 15 juni

KERST IN DE MACHINEFABRIEK MET ONZE ARTISTIEK LEIDER KARIN NOEKEN EN MAKER ROSA DA SILVA!

17 & 18 DECEMBER AANVANG 20.00 uur – TWEE SOLO’S OP ÉÉN AVOND

2 solo’s, oliebollen, gluwein, kerstliedjes en een kersttoespraak van de Mystery guest
Om je alvast in de kerstsfeer te brengen geven zowel Karin Noeken als Rosa Da Silva een voorproefje van hun avondvullende voorstelling, die in het seizoen 2019/2020 te zien zal zijn in verschillende theaters in Nederland.

Rosa Da Silva speelt Daar moet je heen
In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Voor het eerst was er gegrinnik en gelach om haar geboortedorp Klazienaveen. Er zat niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Rosa Da Silva heeft in april van dit jaar het AKF festival gewonnen met haar programma ‘Daar moet je heen’  zijn en toert hiermee door Nederland. Zij wordt muzikaal begeleid door Remko Wind

Karin Noeken speelt DNA
Karin Noeken is na het stoppen van Vrouw Holland, aan de slag gegaan met haar voorstelling DNA (De Noeken Archieven). Afgelopen zomer speelde ze op het Der Aa Festival. Dat smaakte naar meer! Nu werkt ze aan haar avondvullende solo voorstelling
Als je even niet naar voren kunt kijken, dan kijk je achterom. Denk eens niet: ‘wat geweest is, is geweest’ maar ga eens terug?
Ze neemt een duik in het diepe onbekende verleden van mensen waar ze een bloedband mee heeft. Ze bladert door haar geschiedenis, duikt de archieven in en haalt verhalen op die nog nooit zijn verteld, zoals het verhaal over ‘Oliebollen Nel’. Zij danste tot in de late uurtjes met Prins Hendrik, terwijl Wilhelmina lag te slapen.. En het verhaal over de klopjacht op Hendrik Frans… uit Pekela, de archief lade van Frederik Frans zit nog steeds op slot… en wat heeft dierenpark Artis te maken met De Noeken Archieven?


Een aanstekelijke, geestige, boeiende voorstelling, waar oude verhalen tot leven komen, ondersteunt door prachtige muziek van Sebastiaan Wiering en Annette Scholten op cello en de Lame Sonore

NNT Machinefabriek | Bloemstraat 38, Groningen | TICKETS €18,50 |