De wijk de wereld

Thuis in de
Stadsschouwburg

De Wijk De Wereld: Dé theaterwerkplaats van Groningen die ieder jaar samen met een wijk en haar bewoners de Stadsschouwburg overneemt.

Wij maken bijzondere theatervoorstellingen met en over een wijk uit de stad. Vorig jaar was dat Selwerd-Paddepoel, dit jaar de Korrewegbuurt en De Hoogte. Eerst trekken we samen met onze theatermakers een paar maanden de wijk in. We ontmoeten, delen verhalen, maken theater en muziek, dansen, bezoeken voorstellingen en organiseren optredens in de wijk. Tenslotte wordt de Stadsschouwburg een week lang het huis van de wijk. We maken van alle verhalen een muzikale en visuele voorstelling die we aan de rest van de stad laten zien. Verwacht geen toneelstuk waarin bewoners een gerepeteerde rol spelen, maar een wonderlijke ontdekkingstocht door de Stadsschouwburg.

In werkelijk alle hoeken en gaten zal wat te beleven zijn. Ga mee op ontdekkingsreis en maak kennis met de verhalen van de wijkbewoners. In de vorm van toneel, muziek, dans en film komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven. De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva en Lotte Lohrengel maken.