De wijk de wereld

Thuis in de
Stadsschouwburg

Graag stellen we hieronder de makers van De Wijk De Wereld voor:

Rosa da Silva
Rosa da Silva - actrice en theatermaker

Rosa da Silva studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar vierde jaar liep ze stage bij de Toneelschuur in de voorstellingen Dantons Dood en Wreed en Teder. Daarna speelde ze in ANNE (Anne Frank), De Tweeling, RENT en aankomende zomer is ze te zien in Het Pauperparadijs in Carré. Vanaf september toert ze met de voorstelling Martin Luther King (8+) door het land. Op tv was te zien in onder meer Draadstaal, Jeuk en Echt Niet Ok. Onlangs maakte en speelde Rosa haar eerste solo-voorstelling Saudade bij het Noord Nederlands Toneel, waarvoor ze de muziek met Daniël Lohues schreef. Deze voorstelling is op dit moment in ontwikkeling en zal in 2019 gaan toeren.

Mohamed Yusuf Boss
Mohamed Yusuf Boss - maker, choreograaf, danser & docent

Mohamed is sinds 2017 gekoppeld aan Station Noord 2.0. Hier krijgt Mohamed de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen als autonome maker. 'City of all together' is de titel van het eerste Station Noord project van Mohamed: een zoektocht naar het ingrediënt van contact. Verder is Mohamed artistiek betrokken bij projecten van Urban House Groningen en is hij als docent actief bij Lucia Marthas Institute of Performing Arts.

Voor het Weekend Break Festival van Club Guy and Roni en Summer Dance Forever maakte hij de solo 'SHAN', en voor Urban Sources de voorstelling ‘SADDEX’. Mohamed Yusuf Boss heeft in 2017 de Gouden C gewonnen voor het beste project van 2016 van het Fonds voor Cultuur Participatie. Deze prijs motiveert hem om door te gaan met het vertellen van verhalen. Als danser heeft Mohamed jaren lang gedanst in het dans collectief Gameboyz en hebben een basis gelegd voor de hiphop dansstroming van nu in Groningen.

ZUHAUSE
ZUHAUSE - met o.a. Roosmarijn Tuenter en Élénie Wagner

ZUHAUSE is een interdisciplinair platform, een ontmoetingsplek voor andersdenkenden, een broedplaats voor alternatieve kunststromingen en een letterlijk en figuurlijk “thuis” voor jonge makers uit alle kunstsectoren.

ZUHAUSE wordt ontwikkeld en geleid door vier vaste kunstenaars uit verschillende disciplines: Davey Bakker, Grey Timmers, Mirjam van Dijk en Élénie Wagner. Zij vormen tevens het vaste ZUHAUSE collectief en treden naar buiten met verschillende performances waarin altijd uit wordt gegaan van een interdisciplinaire werkwijze. Hierin werken zij het komende jaar vanuit hun overkoepelende thema "Survival of the misfits".

Karin Noeken
Karin Noeken - theatermaker, regisseur, cabaretier en artistiek leider

Karin is artistiek leider van Theater De Steeg en De Wijk De Wereld, gaf jarenlang les bij de jeugdtheaterschool en maakt al 20 jaar deel uit van de Cabaretformatie Vrouw Holland. Ook regisseerde ze verschillende voorstellingen, zoals de kerstvoorstellingen bij het Kunstencentrum Groningen en nu bij Theater De Nieuwe Kolk.